Искате по-здрави коса, кожа и нокти? Употребявайте Омега 3 мастни киселини

health supplementsСпокойно, Не се тревожете вече за сухата кожата на лицето и тялото, чупливите нокти и отслабналата коса. На пазара са Омега-3 мастни к-ни.

В случай, че се замисляте какво реално представляват тези к-ни и с какво точно са ползотворни в тялото, сега ще обясним.

Омега 3 есенциалните к-ни са страшно ценни за човешкото тяло, тъй като не се произвеждат в тялото. Поради тази причина е много важно да си ги наваксваме с продуктите, приемайки ги и чрез хранителни добавки.

В гозбите Омега-3 най-често се срещат в градиснки чай, рибата, асаи, водораслите, лененото масло и орехите, маслото от рапица и спанака.

За огромно съжаление, също доста често редовната ни диета не е в състояние да ни набави важните ползотворни компоненти. Различните фактори за точно това са доста – от една страна в бързото ежедневие нямаме време да сготвим и поднесем вкъщи на любимите си хора храната, от която действително имат нужда. От друга – доста често сме неглежирани по отношение на храненето и не си даваме сметка колко необходимо е да ядеме добра и задоволяваща храна абсолютно всеки ден. Много често прибягваме до бързодостъпните, лесни и засищащи, но без големи хранителни качества ястия.

Друг повод да не консумираме достатъчно Омега-3 мастни к-ни с яденето е даден характерен вкус, който не ни се нрави. Много хора, например не харесват спанак, риба и водорасли. Изключително рядко похапват в нужните количества и от другите предлагащи Омега 3 продукти.

За да се наваксат нужните за коректната работа на организма Омега-3 мастни киселини е потребно да се взимат добавки.

Предлагат се в разнообразни видове, но най-широко се срещат като на капсули или масло, като се усвояват по нареждане или пък според инструктажа на упътването.

Омега-3 са здравословни мазнини, спомагащи за естествения метаболизъм в нашето тяло.

Освен за добри нокти, кожа и коса Омега 3 есенциалните мастни к-ни са полезни и за редица други неща.

Като пример приемането на достатъчни нива Омега-3 мастни киселини спомага за овладяването на депресията.

Полезни са, когато се лекува много високо артериално кръвно налягане, тъй като Омега-3 мастни киселини разреждат кръвта и редуцират по нормален метод завишеното кръвно налягане. Действат спомагателно за регулиране на лошия холестерол в кръвта ни.

Есенциалните к-ни действат добре при болки в ставите, ревматоиден артрит и др.

Comments are closed.


swiss replica watches uk
rolex replica watches