Каква е разликата между женските и мъжките дрехи

Преди няколко десетилетия въпросът дали една блуза е дамска или мъжка определено не е бил изричан. Дори самата мисъл за това била напълно абсурдна. И все пак светът на модата се изменя доста бързо. Дрехите от висшите модни среди във все по-голяма степен се доближават до унисекс усещането.

Вече е много объркващо, когато трябва да избираме нови дрехи – трудно се разбира дали са мъжки или женски. Дори и на мен се е случвало да разглеждам модели шапки в магазин за онлайн пазаруване и да се колебая мъжки ли са или женски. Същото важи дори и за обикновените магазини. Даже и там можем лесно да се объркаме доста ако не разпитаме консултанта.

Поради тези причини смятам че е от голямо значение да знаем кои дрехи са дамски и кои мъжки. Колкото и да са размити разликите между тях, все още има няколко главни елемента, по които със сигурност можем да отсъдим дали пред нас са мъжки или дамски дрехи.

Един главен елементи да речем е дължината на дрехата. Женските дрехи доста често са по-къси и отрязани на няколко места, докато мъжките дрехи си остават в пълните им размери. Просто разгледайте колко точно материал е използван при ушиването на дрехата. Дамските дрехи винаги откриват много повече части от тялото. Да речем топове и поли.

Друг подобен елемент за разграничаване на вида типа дреха е дизайнът на самата дреха. Мъжките тоалети много често са по-постни и изчистени, докато дамските тоалети са вдъхновени от най-лудите идеи на дизайнерите. При женските дрехи бихме могли да забележим блестящи украшения, шалове, кожени аксесоари и много други. Такива украшения има и при мъжките дрехи, но не са толкова видими.

Щампите и цветовете също могат да подскажат какъв вид са дрехите. Флорални елементи, светли и ярки цветове са подходящи единствено и само за женските дрехи. Представете си например мъжка блуза на цветя – много рядко явление. Само хавайските ризи имат такива, но те са изключение.

Мъжките дрехи предимно са в по-тъмни или неутрални тонове, като е добре да имаме едно на ум за розовото и лилавото – напоследък се срещат повече по мъжете, отколкото при дамските дрехи.

Comments are closed.


swiss replica watches uk
rolex replica watches