Онлайн купуване на дрехи и обувки – на какво да обърнем специално внимание

Магазините за онлайн пазаруване в България набират все по-голяма популярност и техния брой непрекъснато нараства. Доста от тези магазини все пак крият определени проблеми, за които всички ние трябва да бъдем на щрек, ако решим да пазаруваме по интернет. Доброто познаване на законовите норми би могло много да ви помогне да направите разликата между фалшивите сайтове и истинските магазини.

Всичките правила за онлайн търговия в нашата страна са побрани в закона за ел. търговия и познаването му може да ви спести редица проблеми с некоректни търговци. Ето един бърз списък с главните норми за безопасно онлайн пазаруване от магазини за дрехи и обувки в България.

Условия за връщане

Пазаруването на тоалети през интернет, аксесоари или нещо друго крие риск от несъответствие на размера на закупените дрехи. Понеже се избира само по снимка и таблици и с размери, обаче не можете да сте напълно убедени за дали ще ви стои добре дрехата, която искате да си купите. Поради тази причина е важно във всеки онлайн магазин за дрехи да са описано подробно условията за връщане на стоки и рекламации.

Начини на разплащане

Заплащането е деликатен момент при абсолютно всички типове онлайн пазаруване на различни стоки и най-вече дрехи и обувки. Важно е да бъдат описани методите на плащане. Пазаруването по банков път е най-проблемно, тъй като е много трудно да поискате връщане на платената сума ако има проблем. Разплащането с дебитни и кредитни карти е по-подходящ начин обаче също крие рискове. За да бъдете абсолютно сигурни е за препоръчване разплащането чрез наложен платеж. Поискайте от търговеца при заплащане на стоката с куриера, да се разреши преглед на стоката преди плащане. И така ще сте убедени за автентичността на търговеца и стоките му.

Детайли за търговеца

Има редица онлайн магазини за дрехи и аксесоари, които не споменават детайли за компанията която представляват. Вероятно зад много от тях няма и реални ЮЛ. Абсолютно всеки Български онлайн магазин за дрехи и обувки е нужно да предлага информация относно фирмата. Това ще ви гарантира правата за връщане на закупената стока и рекламации и това, че магазинът действително е реален. Иначе рискувате да си навлечете неприятности.

Comments are closed.


swiss replica watches uk
rolex replica watches